Tuotteet
Kolmella lautasella ruoka-annoksia, taustalla järvimaisema.

Maukkaat mökkilounaat

Tiedämme, että mökillä kylmäsäilytystila on usein rajallista, joten kumppanimme @miialafi kasasi kymmenen maistuvaa reseptiä, joiden raaka-aineet eivät vie turhaan jääkaappitilaa. Näiden reseptien avulla valmistat helppoja lounaita, jotka jättävät jääkaapiin tilaa grillilihoille ja muille herkkuille.

Klikkaile reseptien tuotteet kätevästi suoraan omaan ostoskoriisi ja nouda valmiiksi kerätyt ruokaostokset mökkimatkasi varrelta. Mukavaa ja helppoa mökkeilyä!

Jyväpastasalaatti

  • 1 dl hernerouhetta
  • 2 dl orzo-jyväpastaa
  • 1/2 kurkku
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 200 g tzazikia
  • mustapippuria
  • yrttisuolaa

Huuhtele hernerouhe ja laita se kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Keitä rouhetta 10 minuuttia ja lisää sen jälkeen sekaan jyväpasta. Keitä 15 minuuttia, valuta. Kuutioi pieniksi kurkku, paprika sekä punasipuli. Kun pasta ja rouhe ovat jäähtyneet, sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja mausta pippurilla sekä yrttisuolalla.

Lautasella pasta-ateria, taustalla järvimaisema.

Halloumi-kasvispelti

  • 250 g perunoita
  • 250 g bataattia
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1 pss pikkupaprikoita
  • 2 makeaa sipulia
  • 1 pss valkosipuli & yrtit -perunakuorrutetta
  • öljyä
  • 2 pkt halloumia

Kuori ja kuutioi perunat, bataatti sekä sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Levitä kasvikset uunipellille (tai valmista parilalla), sekoita joukkoon perunakuorrute sekä kevyesti öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää pellille kuutioitu halloum ja jatka paistamista vielä noin 15 minuutin ajan.

Lautasella halloumikasvispelti, taustalla järvimaisema.

Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)

  • 2 prk tonnikalaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • tilliä
  • suolaa
  • pippuria

Valuta tonnikalat. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään, anna massan tekeytyä noin 10 minuuttia. Nostele taikinasta kasoja kuumalle öljytylle pannulle (tai parilalle) ja painele kevyesti pihveiksi. Paista muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta. Tarjoile uusien perunoiden ja kylmän kermaviilikastikkeen kera. Vinkki! Helpon kastikkeen saat sekoittamalla kermaviiliä, sitruunan mehua, pippuria, ja silputtua tilliä.

Lautasella tonnikalapihvejä, taustalla järvimaisema.

Soijabolognese

  • 1 kevätsipuli
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1 varsisellerin varsi
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 7,5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 400g tomaattimurskaa
  • 200g spaghettia

Valmista kasvisliemi. Kuutioi ja silppua pieniksi kevätsipuli, kesäkurpitsa sekä varsiselleri. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä. Lisää kuiva soijarouhe sekä mausteet. Paahda hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi sekä tomaattimurska. Pätki joukkoon spagetti ja kypsennä miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.

Herkkusieni-pekonipasta

  • 400 g spagettia
  • 2 pkt pekonia
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 2 dl sipulikermaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Suikaloi herkkusienet ja pekoni sekä kuutioi paprika ja sipuli. Paista pekonit pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon herkkusienet, paprikat ja sipulit. Paista kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon ruokakerma. Mausta ja yhdistä spagetin kanssa.

Paahdettu kukkakaalisalaatti

  • 400 g kukkakaalia
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 pss fajita-mausteseosta
  • 1/2 dl öljyä
  • 250 g valmisriisiä
  • 250 g miniluumutomaatteja
  • 50 g rucolaa

Leikkaa kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita kukkakaali ja kikherneet kulhossa öljyn ja mausteseoksen kanssa. Paahda uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää pellille tomaatit sekä valmisriisi ja jatka paahtamista vielä noin 15 minuuttia. Tarjoile rucolan kanssa.

Lohitäyte letuille

  • 250 g savulohta
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 punasipuli
  • 1 paprika
  • tilliä
  • mustapippuria

Kuutioi pieniksi paprika sekä sipuli. Poista lohesta nahka ja hienonna sitä haarukalla. Sekoita kermaviilin sekä punasipuli- ja paprikakuutioiden kanssa. Mausta tilillä ja mustapippurilla. Täyte maistuu paremmalta kun se saa maustua hetken jääkaapissa. Tarjoile suolaisena lettutäytteenä tai salaatinlehdellä.

Linssicurry

  • 3 dl punaisia kuivattuja linssejä
  • 1 sipuli
  • valkosipulin kynsi
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • suolaa
  • 2 tl juustokuminaa

Huuhtele linssit ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit korkeareunaisessa pannussa tilkassa öljyä. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää tomaattimurska, vesi sekä linssit ja keitä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi kookosmaito ja kuumenna. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Soijasuikalekeitto

  • 3 dl soijasuikaleita
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 6 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 1,5 l vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 pkt Koskenlaskijaa
  • 140 g säilykemaissia

Pilko perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Paahda kuivia soijasuikaleita hetki kattilassa öljyssä yhdessä paprikajauheen kanssa. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio, perunat sekä porkkanat. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, lisää keittoon Koskenlaskija sekä säilykemaissit. Keitä kypsäksi. Vinkki! Voit hyödyntää myös grillauksesta jääneet maissit.

Tomaattinen pastakeitto

  • 2 sipulia
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl tummaa pastaa

Kuori ja kuutioi sipuli. Paahda sipulia, valkosipulijauhetta ja soijarouhetta hetki kattilassa öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, paseerattu tomaatti ja pasta. Keitä kunnes pasta on kypsää.