Tuotteet
Kuvassa henkilö pitelee ruokavuokaa käsissään.

Lounasta lomaileville koululaisille

Kumppanimme Miiala kokosi sinulle kymmenen reseptin kokonaisuuden, joiden ansiosta sinun ei tarvitse pähkäillä koululaisten lounaita! Toiveet resepteihin on kerätty @miialafi-seuraajilta ja osan ruoista voit valmistaa etukäteen vaikka koululaisten lämmitettäväksi tai antaa jo isomman koululaisen kokata. Nappaa muutama resepti jokaiselle viikolle ja nauti helposta kesästä, tästä kokonaisuudesta löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun!

Tarvitsemasi raaka-aineet voit klikata suoraan ostoskoriin ja tilata ostokset kotiin toimitettuna, noutopisteelle tai robokuljetuksella luoksesi. Tiesithän, että voit varata kesän noutoajat ennakkoon ja muokata tilauksesi vielä juuri ennen valittua aikaa?

Kanakebakot ja jogurttidippi

  • 400 g kanan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sweet chili -maustekastiketta
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 tl broilermaustetta
  • suolaa

Sekoita korppujauhoihin maustekastike, mausteet sekä kananmuna. Lisää kanan jauheliha. Anna massan tekeytyä hetki. Sekoita jogurttidippi turkkilaisesta jogurtista ja sweet chili -maustekastikkeesta. Muotoile jauhelihamassasta uunipellille 8 tankoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Työnnä kypsiin tankoihin grillitikut. Tarjoile kebakot dippikasvisten, raikkaan salaatin tai vaikka uusien perunoiden kanssa.

Leikkuualustan päällä on kanakebakoita sekä dippikuppeja.

Kinkkumakaronilaatikko

  • 400 g makaronia
  • 2 pussia palvirouhetta
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 4 kananmunaa
  • 1 l maitoa
  • mustapippuria
  • oreganoa

Kuori ja kuutioi sipuli sekä kuutioi paprika. Paahda sipuli- ja paprikakuutioita hetki pannulla öljyssä. Valmista munamaito sekoittamalla maito, munat sekä mausteet. Mittaa kaikki ainekset öljyttyyn uunivuokaan, sekoita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, sekoita paiston puolivälissä.

Lautasella on kinkkumakaronilaatikkoa ja leikattua tomaattia.

Soijarouhelasagne

  • 3 dl soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 4 dl pippurikermaa
  • 150 g cheddar juustoraastetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 9 lasagnelevyä

Kuori ja kuutioi sipuli. Valmista lihaliemi. Paahda öljyssä pannulla sipulikuutioita sekä kuivaa soijarouhetta. Lisää lihaliemi, pippurikerma sekä tomaattimurska. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kasaa lasagne öljyttyyn vuokaan niin, että aloitat ja lopetat kastikkeella. Ripottele kerrosten väliin myös juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua.

Lautasella on lasagnea sekä grillattuja kasviksia.

Juustoinen jauhelihakeitto

  • 600 g perunoita
  • 400 g porkkanoita
  • n. 1 l vettä
  • 400 g jauhelihaa
  • 200 g keittojuureksia
  • 200 g sulatejuustoa
  • jauhelihamaustetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Siirrä kattilaan, lisää vesi ja laita kiehumaan. Paista jauheliha, mausta hyvin. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, lisää keittoon kypsä jauheliha, keittojuurekset sekä sulatejuusto. Keitä vielä 5-10 minuuttia.

Kanarisotto uunissa

  • 720 g Kanan minuuttifilee Välimeri
  • 4 dl risottoriisiä
  • 6dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 200 g pakastemaissia
  • 4 dl sipulikermaa
  • 1 rs miniluumutomaatteja

Valmista kanaliemi. Sekoita öljyttyyn uunivuokaan risottoriisi, maissit, sipulikerma sekä kanaliemi. Asettele riisin päälle minuuttifileet sekä huuhdellut miniluumutomaatit. Kypsennä 200-asteisessa uunissa foliolla peitettynä noin 40 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Anna risoton vetäytyä ennen tarjoilua.

Tonnikalamakaronilaatikko

  • 400g makaronia
  • 2 prk tonnikalaa
  • 1 paprika
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 150 g pakastepinaattia
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • juustoraastetta

Kuutioi paprika sekä kesäkurpitsa. Valmista kasvisliemi. Sekoita öljyttyyn vuokaan kaikki ainekset juustoraastetta lukuunottamatta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sekoita laatikko paiston puolivälissä ja ripottele silloin pinnalle juustoraastetta.

Falafel-pitaleivät

  • 1 pkt pitaleipiä
  • 1 pss jäävuorisalaattia
  • 2 tomaattia

Falafelit:

  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • suolaa
  • juustokuminaa

Kuori ja lohko sipulit. Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai blenderin kannuun. Survo massa tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Muotoile kylmässä vedessä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä (~24kpl).

Tzaziki:

  • 1/3 kurkku
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2dl turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Raasta kurkku. Painele siivilässä kurkusta tihkuva neste. Hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita aineet keskenään. Anna maustua rauhassa jääkaapissa.

Katkarapuwok

  • 180 g kuorittuja katkarapuja
  • 450 g wok vihanneksia
  • 2 levyä riisinuudeleita
  • 1 pss Chow Mein wok- kastiketta
  • ripaus chilijauhetta

Sulata katkaravut huuhtelemalla ne kylmällä vedellä. Wokkaa katkarapuja hetki kuumassa öljyssä, lisää joukkoon jäiset vihannekset. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää pannulle nuudelit ja mausta wok-kastikkeella sekä ripauksella chilijauhetta.

Kana-mangopatonki

  • 1 esipaistettu patonki
  • maustamatonta tuorejuustoa
  • Mangoraja-majoneesia
  • 1 pkt Kananpojan fileelastuja ranch-maussa
  • säilykemangoa
  • juustoraastetta

Halkaise patonki. Voitele patonki tuorejuustolla sekä majoneesilla. Täytä kanan fileelastuilla sekä ohuilla mangosuikaleilla. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Pitsakiekot

  • 1 Pizzaa Kit
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 pss vebablastuja
  • pizzajuustoraastetta

Kuori ja kuutioi punasipuli. Rullaa pitsapohja auki. Levitä pohjalle tomaattikastike. Huomioi, että pohja rullataan pitkältä sivulta, joten laita toiselle reunalle vain ihan vähän kastiketta ja täytettä. Täytä vebablastuilla sekä punasipulikuutioilla. Rullaa pohja pitkältä sivulta. Leikkaa rullasta 12 kiekkoa. Siirrä kiekot uunipellille, leikkauspinta alaspäin. Venytä taikinan saumakohta kiekon alle. Ripottele kiekkojen pinnalle juustoraastetta. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa tai nappaa mukaan uimarannalle!