Ihanat Italian maut
Italialaisen keittiön salaisuus on puhtaat maut ja laadukkaat raaka-aineet. Ruokaan intohimoisesti suhtautuvat italialaiset loihtivat näin yksinkertaista, mutta aivan vastustamattoman hyvää kotiruokaa.
Italialaisen keittiön kulmakiviä ovat maukkaat tomaatit, herkulliset juustot kuten mozzarella ja parmesaani, oliiviöljy, valkosipuli, tuoreet yrtit sekä tietysti vehnä. Niistä syntyvät koko maailman tuntemat klassikot kuten pizza, pasta, risotto ja bruschetta.
Italialaiset juustot
Näytä kaikkiItalialainen jälkiruoka
Näytä kaikkiValmisruoka Italian tyyliin
Näytä kaikkiTuoreita makuja
Näytä kaikkiItalialaisia reseptejä
Kuinka Italiassa syödään?
Aamupalaksi italialaiset nauttivat usein vain pikaisen espresson ja lounaskin syödään vasta iltapäivän puolella. Illallinen nautitaan nimensä mukaisesti illalla. Perinteisesti makuhermot herätellään aterian aluksi aperitiivilla. Alkupaloiksi eli antipastoksi sopii pieni maisteltava kuten marinoidut kasvikset tai leikkeleet. Primo piatto eli ensimmäinen lautanen on usein annos pastaa, keittoa tai risottoa.
Kun pahin nälkä on jo taltutettu, riittää secondi piattiksi eli pääruoaksi pienempikin annos esimerkiksi lihaa tai kalaa – usein ilman lisukkeita. Seuraavaksi hengähdetään hetki vaikkapa juustopalan voimin ennen ihanaa jälkiruokaa kuten tiramisua tai pannacottaa. Ja aterian kruunaa tietysti espresso, italiaksi caffè.