
Rapujuhlien menu
Tervetuloa rapujuhlille! Tarjoile vieraillesi tuoreita ja maukkaita rapuja, herkullisia lisukkeita sekä raikkaita juomia. Nauti illasta hyvässä seurassa.
Näin rakennat rapujuhlien menun
Perinteinen rapumenu sisältää rapujen koristeeksi kruunutilliä ja sitruunalohkoja sekä kullanruskeaksi paahdettua paahtoleipää tai ranskanleipää sekä päälle itse tillivoita. Jos tavanomaiset rapujuhlat eivät ole sinun juttusi, voit loihtia pöytään esimerkiksi grillatut lohi- katkarapuvartaat. Kasvissyöjälle maistuvat vaikkapa latva-artisokat sitruunavoissa.
Jos ravut nautitaan pääruoaksi, kannattaa sinun varata jokaiselle 10–12 rapua. Mikäli rapuja syödään alkuruokana, riittää yhdelle herkkusuulle 5–6 rapua. Rapumenun jälkiruoka voi olla esimerkiksi kesäinen jäätelöannos, vegaaninen pavlova tai tuoreista mansikoista valmistettu Eton Mess. Rapujuomiksi sopivat perinteiset snapsit, vaalea olut ja ryhdikäs valkoviini sekä tietysti kivennäisvesi, alkoholiton kuohuviini tai lehtikuohu.
Juhlien keskipisteenä ovat näyttävästi asetellut ravut, mutta yhtä hauskaa on valmistella myös muu rapujuhlien kattaus ja koristeet.