Näin säilöt punajuuret
Punajuurten säilöminen etikassa on takuuvarma klassikko. Steriloi ensin kaksi suurta lasitölkkiä esimerkiksi keittämällä. Pese 2 kg tuoreita punajuuria harjalla ja keitä ne miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja lado ne viipaleina, suikaleina tai kokonaisina lasitölkkeihin.
Valmista seuraavaksi mausteliemi. Keitä sokeria ja mausteita vedessä kymmenkunta minuuttia ja lisää etikka viimeiseksi. Kiehauta ja kaada kuuma liemi punajuurten päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje kansi ja anna jäähtyä. Säilytä kylmässä, anna maustua ainakin viikon verran.
Mausteliemi
- 6-8 dl vettä
- 1 tl neilikkaa
- 10 valkopippuria
- 1 rkl suolaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- piparjuurilastuja