Näin säilöt avomaankurkut
Perinteiset etikkakurkut maistuvat niin leivän päällä, salaatissa kuin lämpimänä ruoan lisukkeena. Aloita pesemällä ja steriloimalla kolme kahden litran lasitölkkiä esimerkiksi keittämällä ne kansineen. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne suikaleiksi tai viipaleiksi. Lado kurkut purkkeihin ja sujauta joukkoon tillinvarsia kukintoineen sekä huuhdeltuja mustaherukanlehtiä. Jos herukanlehtiä ei ole, voit käyttää vaikkapa vadelman- tai laakerinlehtiä.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kuumana kurkkujen päälle. Sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä kurkut kylmässä ja valolta suojassa, niiden kannattaa maustua ainakin muutaman viikon ajan.
Ainekset
- 2 kg avomaankurkkuja
- 10 kpl mustaherukanlehtiä
- 10 kpl tillinvarsia kukintoineen
Mausteliemi etikkakurkuille
- 5 kpl valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 3 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl karkeaa suolaa
- 1 rkl kokonaisia valkopippureita
- 1 rkl sinapinsiemeniä