Tuotteet

Hätä-Miikan täyteläiset kana-halloumienchiladat

S-market logo pieni

Satulinnan valtaavat pian räväkät rytmit, kun Vain elämää -isännöintivuoroon pääsee Gasellit-yhtyeestä tuttu räppäri Miikka Niiranen eli Hätä-Miikka.

Hätä-Miikka vierailee tällä viikolla myös uudessa Elämä on ruokaa -minisarjassa, jossa Vain elämää -muusikot valmistavat kokki Miikka Lindqvistin seurassa lempiruokiaan. Kokkailun lomassa tähdet jakavat katsojille tärkeimpiä makumuistojaan.

Omassa jaksossaan Hätä-Miikka julistaa rakkauttaan meksikolaiseen ruokaan ja loihtii pöytään mausteisen mehevät kana-halloumienchiladat eli kuorrutetut tortillarullat. Räppärille ruoka ei ole pelkkää polttoainetta, vaan juhlan aihe, jonka äärelle läheiset on ilo kutsua nauttimaan.

Mutta paljonko chilikastiketta on poltetta rakastavan Hätä-Miikan mielestä tarpeeksi, ja mikä yllättävä maku häntä aluksi vaivasi meksikolaisessa keittiössä?

Selvitä vastaukset kysymyksiin katsomalla video alta ja katso täyteläisten enchiladojen resepti!

Täyteläiset kana-halloumienchiladat

  • 8 vehnätortillaa

Täyte

  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 400 g (1 pkt) broilerin fileesuikaleita
  • 200 g halloumia
  • 1 dl tacokastiketta
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1 lime

Kastike

  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1/2 dl tacokastiketta
  • 1 kpl lime
  • 150 g ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 ruukku persiljaa

Lisäksi

  • 1 dl juustoraastetta
  • jalapenoviipaleita
  • tacokastiketta
  • ranskankermaa
  • tuoretta korianteria
  • limejä viimeistelyyn

Valmistus

  1. Halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Kuutioi halloumijuusto.
  2. Paista fileesuikaleet pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon tacokastike ja korianteri. Paista muutama minuutti ja siirrä kulhoon.
  3. Lisää pannulle kuutioitu paprika, halloumi ja sipulit. Kuullota kasvikset pehmeäksi ja lisää kulhoon. Mausta täyte yhden limen mehulla.
  4. Jaa täyte tasaisesti tortillaletuille, kääri rullalle ja lado uunivuokaan.
  5. Tee kastike. Laita tomaattimurska ja tacokastike pannulle. Purista limen mehu joukkoon. Kiehauta ja lisää ranskankerma ja tuoreet yrtit. Mausta suolalla.
  6. Kaada kastike tortillarullille ja levitä juustoraaste päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  7. Viimeistele enchiladat jalapanoviipaleilla, tacokastikkeella, ranskankermalla, tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.

Klikkaa ainekset ostoskoriin

Artistien ainekset puhelimeesi

S-kaupat-sovelluksella teet ruokaostokset näppärästi niin keikkapaikan takahuoneessa kuin televisio-ohjelman kuvaustauolla. Sovelluksella voit myös tilata robokuljetuksen, skannata viivakoodin tai seurata tilauksesi etenemistä.