4 hengelle
Lisäksi puikulaperunoita ja lanttua sekä espagnolekastiketta.
AINEKSET
- 500 g poronpaistia
- 100 g nokkos Villipestoa
- Voita paistamiseen
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Puikuloita ja lanttua:
- 400 g puikulaperunoita
- 150 g lanttua
- 2 kpl sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 1 oksa timjamia
- 2 oksaa rosmariinia
- 10 oksaa lehtipersiljaa
Espagnolekastike:
- 2,5 dl demi-glase-kastikepohjaa
- 2,5 dl punaviiniä
OHJEET
- Ota poronpaistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Paista paistit voissa kuumalla pannulla. Nostele paistit sekoitusastiaan, lisää suola, pippuri sekä puolet pestokastikkeesta. Sekoita. Laita maustetut paistit uunipellille tai vuokaan ja kypsennä uunissa 175°C 5–10 min kunnes paistit ovat halutussa kypsyydessä. Ota paistit unista, kääri folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen viipalointia. Laita loppu pestokastike viipaloitujen paistiviipaleiden päälle.
- Pese puikulaperunat hyvin. Kuori ja kuutio lanttu n. 2 cm kuutioiksi. Kuutio voi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet paitsi lehtipersilja keskenään. Paahda paistosta 175°C noin 30–45 min. Kunnes perunat ja lantut ovat kypsät. Ota paistos uunista ja sekoita pilkottu lehtipersilja mukaan.
- Valmista kastike. Keitä kastikeainekset kasaan, kunnes puolet jäljellä. Tarkista maku. Kokoa annos, koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi lehtipersiljalla tai kirvelillä.
Vinkki: Voit myös jäähdyttää paistit ja tarjoilla kylmänä esimerkiksi joulupöydässä. Myös tällöin pestokastiketta voi ripotella kylmien leikattujen viipaleiden päälle.