Hyppää sisältöön
Tuotteet

Paahdettua poronpaistia ja nokkospestoa

4 hengelle

Lisäksi puikulaperunoita ja lanttua sekä espagnolekastiketta.

AINEKSET

  • 500 g poronpaistia
  • 100 g nokkos Villipestoa
  • Voita paistamiseen
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Puikuloita ja lanttua:

  • 400 g puikulaperunoita
  • 150 g lanttua
  • 2 kpl sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 1 oksa timjamia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 10 oksaa lehtipersiljaa

Espagnolekastike:

  • 2,5 dl demi-glase-kastikepohjaa
  • 2,5 dl punaviiniä

OHJEET

  1. Ota poronpaistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Paista paistit voissa kuumalla pannulla. Nostele paistit sekoitusastiaan, lisää suola, pippuri sekä puolet pestokastikkeesta. Sekoita. Laita maustetut paistit uunipellille tai vuokaan ja kypsennä uunissa 175°C 5–10 min kunnes paistit ovat halutussa kypsyydessä. Ota paistit unista, kääri folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen viipalointia. Laita loppu pestokastike viipaloitujen paistiviipaleiden päälle.
  2. Pese puikulaperunat hyvin. Kuori ja kuutio lanttu n. 2 cm kuutioiksi. Kuutio voi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet paitsi lehtipersilja keskenään. Paahda paistosta 175°C noin 30–45 min. Kunnes perunat ja lantut ovat kypsät. Ota paistos uunista ja sekoita pilkottu lehtipersilja mukaan.
  3. Valmista kastike. Keitä kastikeainekset kasaan, kunnes puolet jäljellä. Tarkista maku. Kokoa annos, koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi lehtipersiljalla tai kirvelillä.

Vinkki: Voit myös jäähdyttää paistit ja tarjoilla kylmänä esimerkiksi joulupöydässä. Myös tällöin pestokastiketta voi ripotella kylmien leikattujen viipaleiden päälle.