Micken voissa paistettua siikaa
Parsaa, hernepyreetä, kermainen simpukkakastike ja keitetyt perunat. Resepti: Michael Björklund
AINEKSET
- 4 palaa ruodotonta siikafileetä á 150 g
- voita paistamiseen
- suolaa
Parsa ja vihannekset
- 16 tankoa vihreää parsaa
- 2 kpl porkkanoita
- 2 dl sokeriherneitä
- voita paistamiseen
- suolaa
- pippuria
Hernepyree
- 200 g vihreitä herneitä
- 1/2 dl kuohukermaa
- suolaa
Sinisimpukkakastike
- 500 g sinisimpukoita
- 1/2 fenkolia
- 1 kpl valkosipulikynsi, kuorittu ja puristettu
- 1 kpl kuorittu ja silputtu sipuli
- 2 dl omenaviiniä
- 1 tl Maizena-jauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g voita
- suolaa
Keitetyt perunat ja persilja-voiseos
- 600 g keitettyjä uusia perunoita
- 1/2 dl vettä
- 50 g voita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- suolaa
OHJEET
Mausta kalan lihapuoli suolalla. Paista siikafileet voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka rapeutuu. Käännä ja paista lihapuolta pikaisesti. Nosta paperinkautta lautaselle, että ylimääräinen rasva valuu pois.
Ryöppää porkkanan palaset nopeasti suolatussa vedessä. Paista sitten porkkanat, parsat ja sokeriherneet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä herneet hetken kermassa ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla.
Laita kiehumaan fenkoli, sipuli ja omenaviini. Kun seos kiehuu, lisää simpukat ja laita kansi päälle. Anna kiehua kunnolla noin 6 minuutin ajan, jotta kaikki maku simpukoista irtoaa. Ota pois simpukat liemestä, lisää sitten Maizena, kerma ja voi. Anna kiehua kasaan, kunnes koostumus on sopiva. Soseuta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Ennen tarjoilua lämmitä voi ja vesi kattilassa. Pyöräytä perunat voi-vedessä ja persiljassa. Tarjoile heti.