Micken Ahvenanmaan pannukakku
Luumukastiketta ja kermavaahtoa. Resepti: Michael Björklund
AINEKSET
Pannukakkutaikina
- 1 dl vettä
- 1,75 l täysmaitoa
- 3 dl puuroriisiä
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 3 kpl kananmunia
- 2 rkl Maizena-jauhoja
- voisulaa
Luumukreemi
- 200 g kuivattuja luumuja
- 1 kpl kanelitankoa
- 3 dl vettä
- 40 g hillosokeria
OHJEET
Keitä kaikki paitsi kananmunat ja Maizena puuroksi. Vispaa kananmunat ja Maizena-jauho keskenään ja sekoita puuroon. Kaada taikina voideltuun vuokaan, pirskauta pinnalle vähän voisulaa. Paista 160 asteisessa uunissa 40–45 min. Siisti pannukakusta reunat ja leikkaa neliönmuotoisiin annospaloihin.
Liota luumuja vedessä n. 2 tuntia. Nosta ne sitten vedestä ja laita kattilaan kanelin, veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua n. 20 min, kunnes koostumus alkaa hyytymään. Tarjoile pannukakku luumukreemillä ja kermavaahdolla.