Hyppää sisältöön
Tuotteet

Micken Ahvenanmaan pannukakku

Micken Ahvenanmaan pannukakku

Luumukastiketta ja kermavaahtoa. Resepti: Michael Björklund

AINEKSET

Pannukakkutaikina

  • 1 dl vettä
  • 1,75 l täysmaitoa
  • 3 dl puuroriisiä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 rkl Maizena-jauhoja
  • voisulaa

Luumukreemi

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 3 dl vettä
  • 40 g hillosokeria

OHJEET

  1. Keitä kaikki paitsi kananmunat ja Maizena puuroksi. Vispaa kananmunat ja Maizena-jauho keskenään ja sekoita puuroon. Kaada taikina voideltuun vuokaan, pirskauta pinnalle vähän voisulaa. Paista 160 asteisessa uunissa 40–45 min. Siisti pannukakusta reunat ja leikkaa neliönmuotoisiin annospaloihin.

  2. Liota luumuja vedessä n. 2 tuntia. Nosta ne sitten vedestä ja laita kattilaan kanelin, veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua n. 20 min, kunnes koostumus alkaa hyytymään. Tarjoile pannukakku luumukreemillä ja kermavaahdolla.