Hyppää sisältöön
Tuotteet

Kermainen metsäsieni-porokeitto

4 hengelle

Lisäksi kuusenkerkkämarinoitua leipäjuustoa.

AINEKSET

  • 4 rkl voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 isoa sipulia pilkottuna
  • 1 litra valmista kanalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2–3 jauhoista perunaa
  • 100 g kylmäsavuporoa pilkottuna pieniksi kuutioiksi
  • 100 g metsäsieniä: esimerkiksi suppilovahveroita, kantarelleja, mustatorvisieniä
  • Suolaa ja valkopippuria

Leipäjuusto:

  • 100 g leipäjuustoa
  • 50 g kerkkä Villipestoa

OHJEET

  1. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipuleita ja porokuutioita voissa noin 5 minuuttia. Älä anna voin ja sipulin ruskistua.
  2. Lisää valmis kanaliemi ja kuoritut kuutioidut perunat ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää kerma, sienet ja mausteet ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  4. Kuutioi leipäjuusto noin 1 cm kuutioiksi. Sekoita peston kanssa. Annostele marinoidut juustokuutiot kuuman keiton päälle.