4 hengelle
Lisäksi kuusenkerkkämarinoitua leipäjuustoa.
AINEKSET
- 4 rkl voita
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 isoa sipulia pilkottuna
- 1 litra valmista kanalientä
- 3 dl kuohukermaa
- 2–3 jauhoista perunaa
- 100 g kylmäsavuporoa pilkottuna pieniksi kuutioiksi
- 100 g metsäsieniä: esimerkiksi suppilovahveroita, kantarelleja, mustatorvisieniä
- Suolaa ja valkopippuria
Leipäjuusto:
- 100 g leipäjuustoa
- 50 g kerkkä Villipestoa
OHJEET
- Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipuleita ja porokuutioita voissa noin 5 minuuttia. Älä anna voin ja sipulin ruskistua.
- Lisää valmis kanaliemi ja kuoritut kuutioidut perunat ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää kerma, sienet ja mausteet ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.
- Kuutioi leipäjuusto noin 1 cm kuutioiksi. Sekoita peston kanssa. Annostele marinoidut juustokuutiot kuuman keiton päälle.