4 hengelle
AINEKSET
- 800 g hirven sisäpaistia
- 300 g ruusukaalia
- 1 salottisipuli
- 200 g metsäsieniä
- 2 dl punaviinikastiketta
- lehtipersiljaa
- ruohosipulia
- suolaa ja pippuria
- voita
OHJEET
- Ota sisäpaisti vähintään tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja mausta se suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna pannu ja ruskista lihaa hetki kuumalla pannulla. Kypsennä kokonaista sisäpaistia 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Muista paistomittari! Anna lihan vetäytyä vähintään 15 min.
- Poista ruusukaaleista kannat ja puolita kaalit. Keitä suolatussa vedessä kolmen minuutin ajan.
- Hienonna salottisipuli. Paahda metsäsieniä pannulla, kunnes neste haihtuu pois. Lisää salottisipuli, ruusukaalit ja nokare voita. Paahda hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele annos punaviinikastikkeella ja tuoreilla yrteillä.