Vuosia kestäneen vaalean lihan voittokulun jälkeen sekä mediassa, ravintoloissa että lihatiskeillä näkyy kunnon pihvin paluu. Pihviravintolat elävät suurkaupungeissa komeaa renesanssia. Kuten arvata saattaa, aallonharjalla ratsastaa USA, jossa pihvilihaa leikataan monipuolisesti.
PIHVITRENDEJÄ YHDYSVALLOISTA
Suomessa on ollut tapana paistaa pihvi sisäfileestä, ulkofileestä tai välikyljyksestä eli entrecôtesta. Silloin tällöin pihvi on leikattu myös mureasta paistista. Näiden rinnalle on jo Suomessakin tullut tarjolle hieman vähemmän tunnettuja leikkauksia, esimerkiksi T-luupihvi, luulliset naudankyljykset ja luullinen entrecôte.
Maailmalla lihaa leikataan kuitenkin paljon monimuotoisemmin. Monessa Steak Housessa Yhdysvalloissa valitaan ensin pihvityyppi monesta vaihtoehdosta ja tarjoilutapa – vasta sitten valitaan pihvin kypsyys.
Valtameren takana jylläävät trendit ovat rantautuneet Suomeenkin. Uusia tutuiksi tulleita leikkauksia ovat mm. Picanha, Flat iron steak ja flank steak.