Herkku Fish Market ja sesongin parhaat antimet
Pimenevien syysiltojen ja lähestyvän pikkujoulukauden iloksi avasimme mereneläviin ja juhlaviin lisukkeisiin erikoistuneen Herkku Fish Marketin. Hemmottelemme sinua ravintolatason makuelämyksillä ja erinomaisella hinta-laatusuhteella.
Miltä kuulostaisi hyvässä seurassa jaettu ruokaelämys herkullisten simpukoiden, juhlavien blinien, höyryävän kalakeiton tai herkkutwistatun kalalautasen äärellä? Mukana myös suositut pinsareseptimme!
Pinsa Salame
- Pinsa Romana -pohja
- Murskattua valkosipulia
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Valio mozzarella juustoraastetta
- Delizie in Tavola 90 g Salami Napoli
Valmistus
Voitele pinsa kevyesti oliiviöljyllä ja lisää päälle murskattua valkosipulia sekä reilu kerros mozzarella-juustoraastetta. Paista pakkauksen ohjeen mukaan, anna juustoraasteen sulaa. Lisää kuuman pinsan päälle reilusti salamiviipaleita. Leikkaa pinsa terävällä veitsellä annosviipaleiksi.
Pinsa Melanzane e Tartufo
- Pinsa Romana -pohja
- Hellmann´s valkosipulimajoneesi
- Herkku grillatut munakoisot
- Herkku grillatut herkkusienet
- Granarolo Burrata
- Giuliano Tartufi Extra-neitsytoliiviöljy (Musta Tryffeli)
- Kotimaista suomalainen timjami ruukussa
- Suolaa & mustapippuria
Valmistus
Paista pinsa pakkauksen ohjeen mukaan ja voitele valkosipulimajoneesilla. Asettele päälle valutetut munakoisot, herkkusienet sekä revitty burrata. Lisää tryffeliöljyä tippoina kasvisten ja juuston päälle sekä myllystä mustapippuria ja hieman sormisuolaa. Koristele majoneesiraidoilla ja tuoreilla timjamin oksilla.
Pinsa Antipasti & Salmone
- Pinsa Romana -pohja
- Hellmann´s Sweet Chili kastike (creamy majoneesi)
- HERKKU Viipyillen savustettu lohiviipale
- HERKKU Marinoitu artisokka
- Kotimaista tilli
Valmistus
Paista pinsa pakkauksen ohjeen mukaan ja voitele Sweet chili -majoneesilla. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleita ja valutettua artisokkaa. Koristele majoneesiraidoilla ja tuoreella tillillä.
Sinisimpukat Kalastajanliemellä tai Ramenliemellä
- 1 kpl (1 pss) Herkku Kalastajanliemi tai Ramen-liemi
- 1,5 kg Patavalmiita sinisimpukoita
- Korianteria tai rakuunaa
Valmistus:
- Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Heitä pois kaikki rikkinäiset simpukat. Kopauta avautuneita simpukoita kevyesti ja heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu. Harjaa ja huuhtele simpukat kylmässä vedessä.
- Kuumenna liemi kattilassa. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen.
- Peitä kannella ja anna simpukoiden kypsyä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Simpukat ovat valmiit, kun ne ovat avautuneet. Poista avautumattomat simpukat.
- Kaada simpukat liemineen tarjoiluastiaan tai tarjoa suoraan kattilasta. Koristele ja mausta tuoreella korianterilla tai rakuunalla. Tarjoile liemeen dipattavan patongin kera.
Kermainen lohikeitto
- Herkku Kalastajanliemi 1 pussi (750 g)
- Perunoita n. 1 kg
- Lohifilee n. 500 g
- Kuohukerma 2 dl
- Tuoretta tilliä
Valmistus
Kuori ja kuutioi perunat, keitä liemessä miedolla lämmöllä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma, kiehauta. Lisää lohikuutiot ja hauduta noin kaksi minuuttia. Lisää leikattu tilli ennen tarjoilua. Viimeistele voinokareella.
Kirkas kuhakeitto
- Herkku Kalastajanliemi 1 pussi (750 g)
- Perunoita 600 g
- Kuhafilee 400 g
- Tuoretta fenkolia 100 g
- Tuoretta purjoa 150 g
- Voi 30 g
Valmistus
Leikkaa purjosipuli ja fenkoli. Kuori ja kuutio perunat. Kuullota fenkoli ja purjo voissa noin 5 min. Lisää liemi. Lisää perunat ja hauduta kypsäksi liemessä. Lisää kuutioitu kalafilee. Hauduta vielä hetki ja lisää halutessasi suolaa. Voit käyttää myös katkarapuja ja simpukanlihaa makuna.
Ramen-keitto kookoskermalla
- Herkku ramen-liemi 1 pussi (750 g)
- Coop munanuudeli 125 g (puolikas paketti)
- Kara UHT kookoskerma 200 ml
- Apetit Thai-kasvikset 200 g
- Kotimaista Kanan fileesuikale 300 g (Voit korvata kypsällä possun kyljellä tai ravunpyrstöillä)
Valmistus
Keitä nuudeli kypsäksi, huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Kiehauta liemi, sekoita joukkoon kookoskerma, kiehauta, lisää kana ja kasvikset, anna kiehua kolme minuuttia. Annostele keitetyt nuudelit kulhoihin, kaada keitto kattilasta päälle. Koristele leikatulla tuoreella korianterilla, limellä ja chilillä. Suolaisuutta saat lisäämällä kalakastiketta tai soijakastiketta.
Uuniperuna
- 1-2 isokokoista perunaa per ruokailija (esim. Rosamunda)
- oliiviöljyä tai muuta kasvisöljyä
- suolaa
Valmistus
Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori. Pistele reikiä haarukalla.
Uunissa: Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista 200 asteessa 65-75 minuuttia, perunoiden koosta riippuen.
Mikrossa: Kääri perunat kevyesti kostutettuun talouspaperiin, jotta ne säilyvät mehevinä ja kypsyvät tasaisesti. Kypsennä talouspaperiin käärittyjä perunoita täydellä teholla (n. 800–1000 W) noin 5–10 minuuttia, perunan koosta riippuen. Käännä puolivälissä. Tarkista kypsyys esimerkiksi haarukalla.
Airfryerissa: Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Aseta perunat airfryeriin niin, etteivät ne koske toisiinsa ja kypsennä 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys loppuvaiheessa esimerkiksi haarukalla.
Anna kypsien perunoiden levätä hetki ennen ruokailua. Halkaise sitten perunat ja tee niiden leikkuupintaan veitsellä ristikko. Lisää ristikkoon noin teelusikallinen voita ja anna sen sulaa. Tarjoa uuniperunat herkullisella täytteellä. Fish Marketin valmiit skagenrörat löydät Herkkukeittiöstämme.