Hyppää sisältöön
Tuotteet

Helppo arkiruoka – ideat ja reseptit

Yhden pannun tomaattinen pasta

Ainekset

  • 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä, 1 rkl Provencale-yrttiseosta, 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, 2 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g pinaattia, 5 dl vettä, 1 kasvisannosfondi, 500 g tortellonituorepastaa (juusto ja aurinkokuivattu tomaatti), 2 dl ruokakermaa
  • 70 g juustoraastetta, basilikaa (halutessasi)

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuli, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, yrttiseos ja aurinkokuivattujen tomaattien öljy paistokasarissa. Lisää vehnäjauhot ja jatka vielä 2 minuuttia.
  2. Lisää pinaatti, vesi, kasvisfondi, tortellonituorepasta ja ruokakerma. Hauduta 5 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon juustoraaste ja viimeistele halutessasi basilikalla.

Tortillaburgerit

Ainekset

  • 400 g kanan jauhelihaa, cheddarjuustoraastetta, grillimaustetta
  • 4 tortillaa, salaattia, tomaattia, punasipuli, majoneesia, ketsuppia.

Valmistus

Sekoita jauheliha, juustoraaste ja mauste kulhossa. Jaa täyte neljään osaan. Laita tortillat työtasolle tai leikkuulaudoille. Taputtele jokaisen tortillan päälle täytettä ohueksi kerrokseksi. Jätä puoli senttiä reunoilta tyhjäksi.

Huuhdo salaatti ja tomaatit. Revi salaatinlehdet puoliksi ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja paista yksi tortilla kerrallaan. Aloita paistaminen lihapuoli alaspäin ja paista kokonaan kypsäksi, noin 4 minuuttia. Käännä ja tarkista kypsyys. Kun painat paistolastan kärjellä jauhelihaa, kypsä liha on vaaleaa ja tihkuva neste on kirkasta. Anna tortillan ruskistua hetki.

Täytä tortillaburgerit salaatilla, tomaatilla ja sipulilla. Viimeistele majoneesi- ja ketsuppiraidoilla, ja taita puoliksi.

Vegaaninen Härkis-perunasoselaatikko

Ainekset

  • 2 prk perunamuusia, 3 rkl margariiniä, 1 pkt Härkistä, valkosipulinkynttä, 1 prk kikherneitä
  • 1 prk tomaattimurskaa, 1 rkl kasvisfondia, timjamia, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele n. 2 litran uunivuoka ruokalusikallisella margariinia.

Sulata 1 rkl margariinia pannulla. Lisää Härkis. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne pannulle. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Anna seoksen kiehua pari minuuttia.

Levitä puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle Härkisseos. Levitä pinnalle loput muusista ja loppu margariini nokareina. Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vegaanin butter chicken

Ainekset (4 annosta)

  • 300 g (1 pkt) marinoitua tofua
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl margariinia (maidotonta)
  • 1 kpl sipuli, 3 kpl valkosipulinkynttä, 2 cm pala inkivääriä, 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä, 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia, 2 tl garam masalaa, 1 tl kurkumaa, 3/4 tl suolaa, 1/2 tl sokeria
  • 1 kpl ruukku korianteria, 2 dl (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta, 1 tl chilihiutaleita

Valmistus

  1. Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita niiden alle ja päälle talouspaperia ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

  2. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Paahda niitä kuumalla paistinpannulla noin 1 minuutti, sekoita koko ajan, koska pähkinät palavat helposti. Kaada paahdetut pähkinät lautaselle.

  3. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista kuutioita ilman rasvaa 3 minuuttia, kääntele niitä esimerkiksi pihdeillä. Lisää ruokalusikallinen margariinia ja paista tofukuutiot rapeaksi. Siirrä ne lautaselle odottamaan.

  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista margariinia, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, inkivääri, garam masala, kurkuma, suola ja sokeri. Kuumenna kastike, pienennä hellan lämpötilaa ja anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.

  5. Hienonna korianteri. Sekoita kaurasekoite kastikkeeseen. Mausta chilillä. Lisää tofut ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pähkinät ja korianteri ruoan pinnalle.

Vegaanin butter chicken

Kasvispyörykkäpelti

Ainekset

  • 1 kpl kesäkurpitsa, 2 rs minitomaatteja, salottisipulia, valkosipulinkynttä
  • rypsiöljyä, suolaa, paprikajauhetta, fetajuustoa, 2 rs boltsi-pyöryköitä

Valmistus

Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi palat. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura-siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

Savutofukeitto

Ainekset

  • 1 kpl kasvisliemikuutio, 6 kpl maustepippuria, 2 kpl laakerinlehteä, 500g kiinteää perunaa
  • 2-3 kpl porkkanaa, 1 kpl fenkolia, 300g tofua, tilliä, suolaa

Valmistus

Kuumenna kattilassa 8 dl vettä, liemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat. Halkaise porkkanat pitkittäin puoliksi ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele fenkoli. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi.

Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kasvisten kypsyessä kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla. Kuutioi tofu. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Hienonna tilli. Sekoita tilli, tofu ja suola keittoon. Tarjoa esimerkiksi rapean ruisleivän kanssa.

Kikhernecurry

Ainekset

  • 1 kpl sipuli, 2 kpl valkosipulinkynttä, 1 rkl rypsiöljyä, 2 tl currya, 1 kpl kasvisliemikuutio, 0,5 dl tomaattipyreetä, 1 kpl kanelitanko, 0,5 tl kardemummaa
  • 2 pkt kikherneitä, 3 dl kreikkalaista jogurttia, persiljaa hienonnettuna.

Valmistus

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja curry. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää 3 dl vettä, liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet kasariin. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jogurtti curryyn ja kuumenna, mutta älä keitä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele kourallisella persiljaa. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Lataa ruokakauppa puhelimeesi

S-kaupat-sovelluksella teet ruokaostoksesi missä ja milloin vain. Sovelluksella voit myös skannata viivakoodin tai seurata tilauksesi etenemistä.

Download on the App Store Badge FI RGB blk 100217 1 google-play-badge 1

S-kaupat-sovellus