Murenevan kovaksi kypsytettävä italialainen herkkujuusto Parmigiano Reggiano sopii niin juustotarjottimelle kuin osaksi ruoanlaittoa.
TILAA HERKULLISET PARMESAANIT FOOD MARKET HERKUN VERKKOKAUPASTA
Murenevan kovaksi kypsytettävä italialainen herkkujuusto Parmigiano Reggiano sopii niin juustotarjottimelle kuin osaksi ruoanlaittoa.
TILAA HERKULLISET PARMESAANIT FOOD MARKET HERKUN VERKKOKAUPASTA
VAIN AITO PARMESAANI ON NIMELTÄÄN PARMIGIANO REGGIANO
Parmigiano Reggiano on yksi maailman tunnetuimmista juustoista, joka tunnettiin jo varhaisella keskiajalla. Parmigiano Reggiano -nimi kertoo juuston olevan aito parmesaanijuusto. Tätä nimeä saa käyttää vain juustosta, joka on valmistettu Parman, Modenan, Reggio Emilian, Bolognan ja Mantuan maakuntien alueella.
Aito parmesaani valmistetaan alueensa parhaasta lehmänmaidosta, jota kuluu 16 litraa yhteen juustokiloon. Parmesaanin kypsytysaika vaihtelee laadun mukaan 8–36 kuukauden välillä ja se kypsyy murustuvan kovaksi.
MONIKÄYTTÖINEN MAKUHERMOJEN KUTKUTTELIJA
Monikäyttöinen klassikkojuusto kutkuttelee makuhermoja monessa muodossa. Aito parmesaani on parhaimmillaan sellaisenaan ja sopii niin alkupalaksi kuin jälkiruokatarjottimelle tukevan italialaisen viinin kanssa.
Ruoanvalmistuksessa parmesaania käytetään perinteisesti peston ainesosana sekä pastan ja risoton maustamiseen. Parmesaanilastut maistuvat myös salaatin tai keiton päällä. Raaste taas sopii erinomaisesti munakkaan, perunasoseen, kastikkeiden, piiraiden ja gratiinien maustamiseen.