Varhaisperunoiden, tai puhekielisesti uusien perunoiden, maku pääsee oikeuksiinsa vasta kun ne keittää oikein. Näillä vinkeillä onnistut!
Näin keität varhaisperunat oikein
Keitä varhaisperunat näin
- Valitse tasakokoisia perunoita ja pese ne hellävaraisesti harjalla kylmässä vedessä.
- Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää mausteeksi 1–2 tl suolaa sekä muutama tillin varsi. Kaada perunat varovasti kiehuvaan veteen. Vettä tarvitaan vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä perunat kypsiksi kannen alla. Keittoaika vaihtelee perunan koosta ja määrästä riippuen. Kokeile perunoiden kypsyys katkaistun cocktailtikun tyvipäällä: jos tikku uppoaa melkein puoliväliin, perunat ovat kypsiä.
- Kaada kypsien perunoiden keitinvesi heti pois ja laita kattila vielä hetkeksi kuumalle keitinlevylle ilman kantta, jotta kosteus poistuu kunnolla eikä perunoista tule vetisiä.
- Kaada perunat tarjoiluastiaan ja lisää päälle silputtua tilliä. Peitä perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla ja tarjoile.